tirsdag 21. januar 2014
BBQ-svin med grønnsaksris
BBQ er kanskje ikke helt i sesongen nå, men det er jo så utrolig godt! Så hvorfor ikke? Det er jo lov å drømme seg litt bort til sommeren selv om det fortsatt er januar. Denne oppskriften her kommer til etter inspirasjon fra Jamies 15 minute meals, og selv om jeg ikke bruker 15 minutter på å lage den, så går det ganske så fort. Perfekt hverdagsmat med andre ord.
Dette trenger du (2 personer):
300 g svinefilet
Olivenolje
Salt og pepper
1 ts allehånde
Ris:
1 rødløk, grovhakket
175 g okra, grovhakket
2 paprika, grovhakket
1 ts paprikapulver
1 klype kumin frø
1 ts fennikelfrø
2,3 dl vann
250 g kokt ris
1 sitron, saften
1/2 basilikumsplante, grovhakket
BBQ-saus:
2 fedd hvitløk, finhakket
2 ss Worcestershiresaus
4 ss ketchup
2 ss HP-saus
1 ss honning
1 ss soyasaus
3 ss eplejuice
1 klype salt
Ovn: Grillelement på ca 180 grader.
Slik gjør du:
Gni kjøttet inn med krydder og stek i olivenolje til det har fått en fin stekeskorpe.
Ha grønnsakene i en stekepanne med litt olje. Tilsett krydder og vann. La det putre og rør av og til.
Bland alle ingrediensene til BBQ-sausen.
Når svinekjøttet har fått en fin stekeskorpe har du det over i en ildfast form. Hell over mesteparten av sausen og sett formen inn i ovnen til kjøttet er gjennomstekt. Resten av sausen har du i en liten serveringsskål.
Rør risen inn med grønnsakene. Tilsett sitronsaft og basilikum. Smak til med salt og pepper.
Skjær opp svinefileten før servering.
Enjoy!
Abonner på:
Legg inn kommentarer (Atom)
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar