Jula er over, men jeg har fortsatt litt ribbe igjen i fryseren. Siden julemat ikke lengre frister er en asiatisk versjon av ribbe på sin plass. Perfekt til helgekos og på tapasbordet!
Dette trenger du (4 personer):
1 kg ribbe
Marinade:
4 ss kinesisk five-spice
8 ss kecap manis (søt soyasaus)
8 ss soyasaus
2 ss ingefær, finhakket
2 ts chilipulver
1 ts hvitløkspulver
2 ts salt
Server med nudler, salat og sweet-chili saus
Slik gjør du:
Fjern bein og svor på ribbe. Bland sammen ingrediensene til marinaden og pensl over ribba på begge sider før du legger den i en ildfast form. Stek på 125 grader i 2 timer før du øker temperaturen til 225 grader. La ribba stå i ca 10 minutter til slik at den blir gylden. La ribba hvile i 15 minutter før servering.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar