onsdag 22. januar 2014

Sushiris


Sushi er digg og hjemmelagdet sushi er superdigg. Og grunnlaget for god sushi er god ris. Her kommer oppskriften på hvordan du lager perfekt sushiris. Oppskrifter på sushi kommer senere.

Dette trenger du (2 personer):
4 dl sushiris
0,3 dl riseddik
1 liten ss sukker
0,5 ts salt

Slik gjør du:
Skyll risen i kaldt vann til vannet blir klart. La så risen ligge 20 minutter i kaldt vann. Hell av vannet. Ha like mye vann som ris i en kaserolle og kok i 3-4 minutter uten lokk. La så risen trekke på svak varme i ca 15 minutter til alt vannet er borte. Legg risen på et fat og la den avkjøle.

Rør sammen riseddik, sukker og salt til alt er oppløst. Når risen er kaldt vender du inn litt og litt av eddikblandingen. Risen skal være klebrig.

Skal du ikke bruke risen med en gang kan du dekke den til med et fuktig kjøkkenhåndkle fram til bruk.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...