tirsdag 14. januar 2014
Kinesisk five-spice
Det å lage sine egne krydderblandinger er skikkelig digg. Du får det akkurat som du vil ha det og du slipper andre tilsetninger. Her kommer oppskrift på hvordan du lager kinesisk five-spice. Alltid kjekt å ha et lite glass med denne stående. Også helt perfekt hvis du trenger noe til en liten vertinnegave.
Vil du lage et helt glass er det bare å lage en stor porsjon og oppbvare tett. Det holder seg lenge.
Dette trenger du:
1,5 kanelstang
4 stjerneanis
35 nellikspiker
4 ts fennikelfrø
4 ts szechuan pepper
2 laurbærbland
Slik gjør du:
Rist alt i en tørr panne til du kjenner at lunktene begynner å utvikle seg. Ha krydderene over i en morter (eventuelt urtehakker, foodprocessor eller lignende).
Mal krydderblandingen glatt.
Abonner på:
Legg inn kommentarer (Atom)
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar