tirsdag 14. januar 2014

Kinesisk five-spice


Det å lage sine egne krydderblandinger er skikkelig digg. Du får det akkurat som du vil ha det og du slipper andre tilsetninger. Her kommer oppskrift på hvordan du lager kinesisk five-spice. Alltid kjekt å ha et lite glass med denne stående. Også helt perfekt hvis du trenger noe til en liten vertinnegave.

Vil du lage et helt glass er det bare å lage en stor porsjon og oppbvare tett. Det holder seg lenge.

Dette trenger du: 
1,5 kanelstang
4 stjerneanis
35 nellikspiker
4 ts fennikelfrø
4 ts szechuan pepper
2 laurbærbland

Slik gjør du:
Rist alt i en tørr panne til du kjenner at lunktene begynner å utvikle seg. Ha krydderene over i en morter (eventuelt urtehakker, foodprocessor eller lignende).


Mal krydderblandingen glatt.



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...