fredag 31. januar 2014

Guinness kake


Har du lyst på en mørk, intens, mektig og saftig sjokoladekake? Da er dette kaken for deg. Guinnessen gir masse smak og med en fløyelsmyk og lett kremostglasur er dette den perfekte sjokoladekaken.

Dette trenger du:
2,5 dl guinness
250 g usaltet smør, i biter
75 g kakaopulver
400 g sukker
1,5 dl rømme
2 egg
1 ss vaniljeekstrakt
275 g hvetemel
2,5 ts natron

Glasur:
300 g kremost
150 g melis
1,25 dl kremfløte

Slik gjør du:
Ha Guinnessen i en kaserolle sammen med smøret. Varm det opp til smøret er smeltet og ta kaserollen vekk fra varmen. Visp så inn kakaopulver og sukker. 

Visp sammen rømme, egg og vaniljeekstrakt. Bland det inn i sjokoladeblandingen. Bland tilslutt inn hvetemel og narton. 

Ha kakerøren over i en smurt 23 cm springform og stek på 180 grader i minimum 45 minutter. 

Sjekk med kakepinne at kaken er gjennomstekt før du tar den ut av ovnen. La kaken avskjøles helt før du tar den ut av formen. 

Visp sammen fløte, kremost og melis og ha det på kaken rett før servering. 




Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...