Dette trenger du:
2,5 dl guinness
250 g usaltet smør, i biter
75 g kakaopulver
400 g sukker
1,5 dl rømme
2 egg
1 ss vaniljeekstrakt
275 g hvetemel
2,5 ts natron
Glasur:
300 g kremost
150 g melis
1,25 dl kremfløte
Slik gjør du:
Ha Guinnessen i en kaserolle sammen med smøret. Varm det opp til smøret er smeltet og ta kaserollen vekk fra varmen. Visp så inn kakaopulver og sukker.
Visp sammen rømme, egg og vaniljeekstrakt. Bland det inn i sjokoladeblandingen. Bland tilslutt inn hvetemel og narton.
Ha kakerøren over i en smurt 23 cm springform og stek på 180 grader i minimum 45 minutter.
Sjekk med kakepinne at kaken er gjennomstekt før du tar den ut av ovnen. La kaken avskjøles helt før du tar den ut av formen.
Visp sammen fløte, kremost og melis og ha det på kaken rett før servering.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar