lørdag 14. april 2012

Amerikanske pannekaker med eple og havregryn


Nok en fin vårdag, og vi koser oss masse! Hjemme igjen fra en liten ferietur, og hva er vel bedre da, enn endelig å få være på eget kjøkken igjen? Det er noe av det beste jeg vet når jeg kommer hjem fra tur.
Men uansett, dagens lunsj ble i dag pannekaker. Det begynner å bli en vane her i huset i helgene, og det er jo så utrolig godt! Denne gangen også er de uten sukker, og siden vi hadde noen epler liggende som måtte brukes opp ble de tatt med i røra. Pannekakene ble derfor utrolig søte og gode, selv uten sukker!

Jeg har igjen tatt utgangspunktet i grunnoppskriften på amerikanske pannekaker, men har da som nevnt droppet sukker. Med epler i blir røra fort litt vanskelig, så litt mer melk og mel trengs også (evt litt færre epler). Håper de faller i smak!

Dette trenger du: 
100 g hvetemel
100 g havregryn
2 egg
1 ts bakepulver
1 ts natron
1 ts kanel
3 små epler, skrelt og revet
3 dl melk

Slik gjør du:
Bland alle de tørre ingrediensene sammen. Visp i egg og melk og rør til det ikke finnes klumper. Ha i eplene og det tørret. La røra svelle litt.






Smelt smør i en stekepanne og stek de på middels varme. Stekeplaten må være varm før røra helles i.



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...