torsdag 12. april 2012

Sjokoladepavlova i porsjonsformat



Pavlova må være den perfekt vår/sommer kaka. Ypperlig dessert etter et grillmåltid. Den er enkel å lage, og det meste kan gjøres i stand før gjestene ankommer. Denne her laget jeg i forrige uke når jeg fikk besøk, og den ble borte veldig kjapt, så jeg tror den ble bra!

Av denne oppskriften får du 4 porsjoner.

Dette trenger du: 
Til bunnen:
2 eggehviter
100 g sukker 
25 g revet mørk sjokolade
1 ss kakao

Til kremen:
200 g creme fraiche
1 ss sukker
Limesaft fra 2 båter
Litt limeskall

Pynt med bringebær

Slik gjør du: 
Pisk sukkeret og eggehvitene stive. Bland inn sjokoladen og kakaoen. Ha det over i en brødpose/sprøytepose og lag 4 rundinger på bakepapiret som fylles. Stek de i ca 50 min på 120 grader og avkjøl de på rist.

 

Kremen kan du lage før folket kommer, men ikke ha den på marengsen før du skal servere desserten. Visp alle ingrediensene sammen. Smak til med sukker/lime før servering.



Når tiden er kommet for servering er det bare til å montere det hele sammen og toppe med litt friske bær. Enjoy!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...