Lyst på nystekte hjemmelagde rundstykker til frokost? Da burde du lese videre. Nå er det endelig fredag igjen, og hva med å lage ferske rundstykker til frokost i helgen? Disse rundstykkene er grove og saftige og helt ypperlig til helgefrokosten. Det tar deg 10 minutter å gjøre i stand kvelden før, og så er det bare å la de heve over natten, før du baker de ut neste morgen. Da har du supergod frokost på ca 45 minutter etter du har stått opp.
Dette trenger du:
5 dl sammalt hvete, grov
5 dl sammalt rug, grov
2 dl hvetemel
1 dl havregryn
1 klype salt
5 dl vann
1 pk tørrgjær
1 ss olje
Slik gjør du:
Bland alle ingrediensene sammen og elt deigen smidig. Sett deigen i kjøleskapet over natten med plastikk og håndkle over.
Stek de så på 275 grader i 8 minutter. Så er det bare å kose seg med en god frokost.
God helg :)
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar