fredag 20. april 2012

Frokostbrød


Lyst på nystekte hjemmelagde rundstykker til frokost? Da burde du lese videre. Nå er det endelig fredag igjen, og hva med å lage ferske rundstykker til frokost i helgen? Disse rundstykkene er grove og saftige og helt ypperlig til helgefrokosten. Det tar deg 10 minutter å gjøre i stand kvelden før, og så er det bare å la de heve over natten, før du baker de ut neste morgen. Da har du supergod frokost på ca 45 minutter etter du har stått opp.

Dette trenger du: 
5 dl sammalt hvete, grov
5 dl sammalt rug, grov
2 dl hvetemel
1 dl  havregryn
1 klype salt
5 dl vann
1 pk tørrgjær
1 ss olje


Slik gjør du:
Bland alle ingrediensene sammen og elt deigen smidig. Sett deigen i kjøleskapet over natten med plastikk og håndkle over.


Neste morgen tar du ut deigen og deler den i 16 biter som du former som avlange rundstykker. La de heve i 30 minutter, før du skjærer en snitt på toppen og pensler de med kaldt vann.



Stek de så på 275 grader i 8 minutter. Så er det bare å kose seg med en god frokost.




God helg :)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...