Her kommer en godbit fra helgen. Pizza er blitt fast vane for oss, og det er alltid gøy med litt nye smaker. Denne gangen ble det en ny vri på pizza med hvit saus.
En av grunnene til at pizza har blitt en favoritt hos oss er at det er så enkelt å lage. Og det som er så fint er at man kan bruke opp det meste av rester man har liggende. Sånn som denne hvor vi hadde 1 kyllingfilet og chorizo igjen. Vi hadde også soltørkede tomater i skapet. Så vips, ny pizza i en fei.
Dette trenger du:
Til deigen:
400 g hvetemel1 pk tørrgjær
Litt salt
2,5 dl vann
Litt smør
Saus:
1/2 boks creme fraiche
Smak denne til med chili, baslilikum, pepper
og hvitløk. Jeg bruker et par klyper med chilipulver og ca to ts med
basilikum- og hvitløkspulver.
Topping:
1 kyllingfilet
1/2 chorizopølse
Revet ost
1 neve soltørkede tomater
Ca 100 g fersk spinat
Basilikum
Hvitløk
Pepper
Slik gjør du:
Smuldr litt smør i melet. Tilsett gjær, salt og vann. Elt godt og hev under håndkle i ca 1 time. Kjevl så ut.
Mens deigen hever kan du lage sausen, hakke opp tomater og rive ost. Skjær også kyllingfileten i strimler og stek de kjapt med litt pepper, hvitløk og basilikum. De skal ikke være gjennomstekte. Da vil de bli veldig tørre.
Fordel så sausen over bunnen. Ha på spinat, tomater, kylling og topp med ost og litt basilikum.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar