torsdag 8. januar 2015

Søtpotetburger med hvite bønner og DIGG hvitløksdressing




Noe av det kjedeligste med å blogge i vinterhalvåret er konstant mangel på dagslys. Det er alltid mørkt ved middagstider, og som en konsekvens blir det færre blogginnlegg. Jeg har allikevel lyst til å dele denne oppskriften på burger med søtpotet og hvite bønner med dere. Denne hamburgeren er altså så digg at den bare må prøves!

Dette trenger du:
1 stor søtpotet
1 boks hvite bønner (270g)
1 hel hvitløk + 1 fedd (finhakket)
1 1/2 ts paprikapulver
1 ts salt
1/2 ts pepper
Et par gode spiseskjeer gresk yoghurt
1 ts honning

2 hamburgerbrød
Salat og annet tilbehør du ønsker til

Slik gjør du: 
Det første du må gjøre er å ovnsbake hvitløken. Skjær av toppen og bunnen på den hele hvitløken, legg i en ildfast form og ha over litt olje. Stek på 200 grader i ca 45 minutter.

Neste skritt er å bake søtpoteten i mikroen. Prikk poteten med en gaffel og legg den på kjøkkenpapir i mikroen. Sett på maks i fem minutter, snu den og kok videre i fem minutter til. Ta poteten ut av mikroen, del den i to og la den avkjøle seg litt slik at du kan skrape ut innmaten.

En en stor bolle moser du bønner grovt med en gaffel. Bland med søtpoteten og krydderne og det ene finhakkede hvitløksfeddet. Bland godt sammen og sett i kjøleskapet i 15-20 minutter. Da blir det lettere å forme massen til burgere.

Yoghurtdressingen lager du ved å skvise ut et par (alt avhengig av hvor glad du er i hvitløk) av de ovnsbakte hvitløksfeddene i en bolle og blande sammen med yoghurt og honning. Smak til med litt salt og pepper.

Når burgermassen har stått i kjøleskapet former du den til to burgere. Stek i en stekepanne med litt olje på medium varme. De skal være gyldene på utsiden når de er klare. Dette tar ca 5-6 minutter på hver side.

Så er det bare å sette sammen burgerne med yoghurtdressing og det du ønsker av tilbehør!

Enjoy!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...