søndag 27. oktober 2013

Herlig suppebrød


Det er søndag og hos meg betyr det ganske ofte bakedag. I hvert fall på en dag som denne. Småkjølig, litt regn i luften, vind og ingen planer. Det er med andre ord bare å kose seg inne og da ofte på kjøkkenet, og ikke i sofakroken med pledd og te. Dagen i dag startet med nystekte eltefrie ciabatta og en god kopp kaffe. Bedre start på søndagen er det vanskelig å få. Ukesmenyen og handlelisten for neste uke er også snart klar. Deilig! Og i kveld er det fjellørret fra hytta på menyen. Jeg gleder meg! Denne gangen blir det en thaiinspirert ørret og oppskriften kommer selvfølgelig på bloggen senere.

Men nå er det suppebrød som står for tur. Det er noen uker siden jeg lagde disse og allerede er det tomt i fryseren. Kanskje det blir laget flere i dag? Suppebrød er fantastisk når du ønsker at suppen skal ha litt mer mat i seg. Dessuten ser det kanskje morsomt ut å servere suppe i brød. De er også geniale om du skal ut på fjelltur i høst. Ta med en termos med suppe og et brød ut så kan du nye et varmt og godt måltid i marka. Jeg tipper turkameraten vil bli ganske så overrasket. Skjær av toppen, grav ut loffen, og hell suppa oppi brødet. Loffen du gravde ut spiser du til suppa. Bruk gjerne litt grovt mel i deigen og, om du ønsker det! Her kommer oppskriften:

Dette trenger du (4 store eller 6 mindre):
700 g hvetemel
5 dl vann
14 g salt
14 g gjær
Sammalt mel til strøing


Slik gjør du:
Bland sammen alt i kjøkkenmaskinen, men hold igjen ca 1/2 dl vann. Elt deigen til den blir glatt og slipper bollen. Spe sakte med resten av melet og elt videre til deigen på nytt blir glatt og slipper bollen. Strø et tynt lag mel på bakebordet og hell deigen over dit. Fold og strekk deigen som en konvolutt før du legger den tilbake i bakebollen med skjøten ned og lar den heve i 1-2 timer under plastfilm. 

Etter at deigen har hevet tar du den igjen ut på bakebordet. Del deigen i ønsket antall emner. 


Rundvirk. Det du gjør da er å dra den ene siden ut, for så å folde det over. Snu så 90 grader og gjenta til du har gjort det 4 ganger. Snu slik av bretten kommer ned. Strø over litt mel og la de hvile i 30 minutter på bakebenken. 

Gjennta denne prosessen etter 30 minutter og løft emnene over på et bakebrett, strø på litt sammalt mel og la de heve videre i ca 1 time under plastfilm. 


Stek så på 220 grader i 20-25 minutter. Avkjøl på rist. 


 Server med ønsket suppe. Oversikt over alle suppene på bloggen finner du HER.


Enjoy!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...