søndag 20. oktober 2013

Mini-pizza med spekepølse


Nå er det lenge siden det har kommet et nytt innlegg her på bloggen. Det har rett og slett vært alt for mye å gjøre i det siste. Det har vært jobbtur til Italia og en haug å ta igjen når vi var tilbake og de siste to ukene har bare flydd. Mesteparten av denne helgen har derfor gått med til å være litt i koma.

Utrolig deilig har det vært å endelig få roet seg litt ned og helgen har gått med til å ta igjen  tv-serier, søvn og litt sosialt. Litt mat har det og blitt. Så alt i alt er jeg fornøyd. Jeg har planer om å skrive litt om Italia og Firenze også, men det for bli en annen gang. I dag tenkte jeg at jeg skulle dele disse herlige mini-pizzaene som er fantastiske i matboksen. Ha en fortsatt fantastisk søndag og en knallfin uke!

Dette trenger du (24 stykker):
Bunn:
500 g mel
1/2 ts tørrgjær
1 ts salt
4  dl vann

Tomatsaus:
1 boks hakkede tomater
2 fedd hvitløk
1 ts tørket oregan
Sukker
Salt
Pepper

Spekepølse, i strimler
Mais, paprika eller andre grønnsaker etter ønske
Revet ost

Du trenger også et muffinsbrett.

Slik gjør du:
Rør sammen mel, gjær og salt. Tilsett vann og elt til en smidig deig. Hev så til dobbelt størrelse. Det tar ca en time.

Mens deigen hever kan du lage tomatsausen. Kjør tomatene glatte med en stavmikser og kok opp sammen med hele hvitløksfedd, oregano og litt sukker. La det småkoke under lokk til deigen er ferdig. Smak til med sukker, salt og pepper og la sausen avkjølse seg litt. Fisk ut hvitløksfeddene.

Del deigen i 24 emner og kjevl de ut til sirkler som du legger ned i muffinsformen.


Ha fyllet i bunn før du har over en skje med tomatsaus. Topp med ost.


Pizzaene stekes på 200 grader i ca 10 minutter. Avkjøl på rist.


Enjoy! 


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...