fredag 10. januar 2014

Champagnemoussekake


Dette er den perfekte festkake! Det er mandelbunn, det er frukt, sjokolade og champagne. Den gjør seg absolutt som avslutning på et godt måltid eller til kaffen når du har noe å feire. Den ser ikke så imponerende ut, men smaken taler for seg selv!

Dette trenger du: 
Mandelbunn:
5 eggehviter
90 g sukker
90 g melis
80 g mandler, kvernet (eventuelt ferdigkjøpt mandelmel)
45 g hvetemel

Fruktblanding:
100 g mango, i biter
100 g ananas, i biter
Saften av 1 lime

Champagnemousse:
5 eggeplommer
140 g suker
50 g champagne
Skallet fra 1 sitron
6 gelatinplater, bløtlagt
500 g pisket krem

Sjokoladetrekk:
200 g hvit sjokolade, grovhakket
200 g fløte

Kakaopulver til pynt

22 cm springform

Slik gjør du:
Bland sammen melis, mandelmel og hvetemel. Pisk eggehvitene med litt av sukkeret til det blir marengs. Tilsett resten av sukkeret og pisk videre i ca et minutt. Vend så melblandingen forsiktig inn. Ha deigen over i formen og stek på 180 grader i ca 15 minutter. Når bunnen har fått en gyllenbrun farge er den ferdig. Avkjøl.

Bland sammen alle ingrediensene til fruktblandingen.

Varm opp eggeplommer, sukker og champagne til 80 grader. Pisk til eggedosis. Skvis ut vann fra gelatinplatene og varm de opp i mikro til de er smeltet. Tilsett gelatinen i eggedosisen. Vend tilslutt inn kremen, men pass da på at eggedosisblandingen ikke er for varm slik at kremen skiller seg. Smak til med sitronskall.

Ha ca 1/3 av champagnemoussen over bunnen før du legger på fruktblandingen. Når du legger på fruken er det viktig at du ikke får med saften. Ha så på resten av moussen og sett kaken i frysere et par timer (eller over natten).

Varm fløten opp i en kjele og tilsett sjokoladen. Ta kjelen vekk fra platen og la sjokoladen smelte. Hell sjokoladeblandingen over kaken. Strø på litt kakaopulver til pynt om du ønsker det.

Enjoy!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...