mandag 22. juli 2013

Fruktkake med vaniljekrem og mandelbunn


I sommerferien er det lov å kose seg litt ekstra selv om det ikke er helg. Og på varme dager er det deilig med en frisk og lett dessert. Så hvis du får besøk en dag nå i ferien vil jeg anbefale denne enkle, lette og velsmakende kaken med masse bær. Bær velger du selvfølgelig ut i fra hva du har tilgjengelig.

Lag gjerne bunnen og kremen en stund i forveien slik at det bare er å ha på bær når gjestene har kommet.

Dette trenger du: 
Mandelbunn:
40 g mandler (eller andre nøtter etter ønske)
12 g hvetemel
2 eggehviter
60 g sukker

Vaniljekrem:
1 vaniljestang
2,5 dl H-melk
3/4 dl kremfløte
55 g sukker
2 eggeplommer
20 g maisenna

Til pynt:
Friske bær

22 cm i diameter kakeform

Slik gjør du:

Nøttebunn:
Forvarm stekeovn til 180 grader. Hakk mandler og hvetemel i en matprosessor. Pisk eggehvite og halvparten av sukkeret til stiv marengs. Tilsett så resten av sukkeret og pisk det inn. Vend inn mandelblandingen med slikkepott. Fyll en smurt kakering og stek bunnen midt i oven i ca 25 minutter. Ta ut og avkjøl.

Vaniljekrem:
Splitt vaniljestangen og skrap ut frøene. Ha 2 dl melk, vaniljestang + frø, fløte og sukker i en kjele. Rør det sammen og varm opp til kokepunktet. Ha resten av melken og maisennaen i en bolle og visp lett sammen. Visp inn eggeplommene i blandingen. Ha 2/3 av den varme væsken oppi eggeblandingen litt etter litt mens du rører med en visp. Hell deretter blandingen tilbake i kjelen. La blandingen koke opp og småkoke i 1 minutt mens du hele tiden rører i bunnen av kjelen med en visp, slik at kremen ikke brenner.

Ta ut vaniljestangen etter at kremen er kokt. Hell kremen over bunnen, dekk med plast og sett den raskt i kjøleskapet. Det er viktig at kremen kjøles ned så fort som mulig.

Like før servering tar du kaken ut av kakeringen og pynter med friske bær.


Enjoy!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...