søndag 7. juli 2013

Marinerte svinespyd med herlig mangosalsa


Jeg elsker mango! Noe du kanskje har skjønt om du følger meg fast. Her er det mange middager med oppskrifter som inneholder mango. Jeg syns den passer til så mye. Du kan bruke mango til fisk eller kjøtt. Mango kan gjøre det måltid spennende og interessant og gi det et sommerpreg. Perfekt som sunt tilbehør til grillmaten er den og!


Dette trenger du:

Til marinaden:
1 ts karripulver
1 ts paprikapulver
0,5 fedd hvitløk, finhakket
Revet limeskall av ca 1/2 lime
2 ts ketjap manis
2 ts solsikkeolje
1 klype salt

Til salsa:
1 moden mango, i terninger
2 ss frisk korander, finhakket
1/4 agurk, i terninger
1/4 chili, i tynne skiver
1 sjalottløk, i tynne skiver
Saften av 1/2 lime

1 lite neve usaltete peanøtter til pynt

Hvis maten er til 1 person holder det med ca 100g  svinekjøtt i tynne skiver. Er dere to som deler på salsaen kan det være greit å ha oppmot 300 g kjøtt. Er dere to kan du med fordel øke mengden marinade også.

Slik gjør du:
Bland alle ingrediensene til marinaden og ha det over kjøttet. La kjøttet marineres i minst 30 minutter, men gjerne lengre om du har tid. Mens kjøttet marineres blander du alle ingrediensene til salsaen, slik at de får stå å godgjøre seg.

Bruker du grillspyd i tre kan du med fordel legge de i bløt før du trer på kjøttet. Da slipper de å ta fyr når du legger den på grillen.

Grill kjøttet i 2-3 minutter på hver side avhengig av tykkelse. Du kan også ha de i ovnen på 200 grader i ca 10 minutter.

Server kjøttet med mangosalsa.Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...