torsdag 6. mars 2014

Sjokoladeknuter


Jeg tror ikke jeg vet om mye som er bedre enn nystekte boller. Det eneste som slår det må være nystekte sjokoladeboller. Her kommer oppskrift å framgangsmåte for å lage sjokoladeknuter.

Dette trenger du (10 store boller):
100 margarin
3,5 dl melk
1 pakke gjær
1 dl sukker
1 ts kardemomme
1/2 ts salt
ca 500 g hvetemel

Til fyllet:
1,5 ss bakekakao
3 ss sukker
Mykt smør
50 g kokesjokolade, hakket

1 egg til pensling 

Slik gjør du det:
Smelt smøret i en kjele og tilsett melk. Varm opp slik at blandingen blir lunken. Bland sammen alle de tørre ingrediensene (hold igjen litt av melet) og ha i melkeblandingen. Elt deigen godt og spe på med mer mel om det trengs. La deigen heve til dobbel størrelse (ca 1 time).


Når en time har gått kjelver du deigen ut til et rektangel. Bland sammen kakao og sukker. Smør den ene halvdelen med smør før du har på kakaoblandingen og tilslutt sjokolade. 


Legg den siden av rektangelet som ikke har fyll over den med fyll. Kjevl firkanten litt tynnere og skjær deigen i strimler. Tvist hver strimmel og lage en knute.




La knutene helve på et stekebrett med bakepapir i ca en time til. 


Pensl med egg og stek på 225 grader i ca 12 minutter til de er gyldene. Avkjøl på rist og nyt lune. 


Hvis du fryser de eller sparer de til dagen etter anbefaler jeg å varme de 2-3 minutter i ovnen på 200 grader før servering. Da blir de akkurat som nye igjen.

Enjoy! 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...