onsdag 9. juli 2014

Sjokoladekake med kremostglasur


Er du på utkikk etter en enkel og frisk kake? Da burde du lese videre. Denne sjokoladekaken er veldig enkel å lage og med en litt syrlig kremostglasur får du den perfekte kombinasjonen nå i sommervarmen.

Dette trenger du:
125 g smør
250 g sukker
2 egg
300 g hvetemel
20 g kakaopulver
1 ts vaniljesukker
1/2 ts salt
2,5 dl kulturmelk, skummet
1 ts hvitvinseddik
1 ts natron

Glasur:
100 g smør, romtemperert
400 g kremost
ca 450 g melis

Blåbær til pynt.

2 x 24 cm former

Slik gjør du:
Kjør smør og sukker hvitt. Tilsett så et og et egg. Bland godt.

Sikt hvetemel, kakaopulver og vaniljesukker i en bolle og rør godt sammen. Tilsett melblandingen og kulturmelken vekselsvis. Bland godt.

Bland sammen eddik og natron og tilsett dette i røren. Bland godt sammen.

Fordel kakerøren i to smurte kakeformer. Stek ved 175 grader i ca 20 minutter til bunnene er gjennomstekt. Avkjøl helt før du pynter med glasur.

Når du skal lage glasuren kjører du smøret i en kjøkkenmaskin og tilsetter kremosten til du får en jevn blanding. Tilsett deretter litt og litt melis til du får en fin konisens, og så søt som du selv ønsker.

Når kakebunnene er avkjølt har du ca 1/3 av ostekremen på den første toppen. Smør jevnt utover og ha på den andre bunnen. Fordel resten av ostekremen. Pynt med bær rett før servering.


Enjoy! 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...