tirsdag 20. desember 2011

Biscotti


Noen ganger er det veldig kjekt å ha noe stående i en boks som enkelt kan serveres om det skulle komme uventet besøk. Også veldig greit å ha nå i jula, når man blir lei alle julekakene og den feite julematen. Biscottiene er kjempegode til det. Det smaker veldig friskt og godt i med appelsinskallet som er i og de er ikke veldig mektige. 

Det du trenger til ca 50 stykk er:
100 g grovhakkete mandler
50 g pistasjnøtter
1 ss revet appelsinskall
100 g smør
1,5 dl sukker
2 ts vaniljesukker
1 egg
3-4 dl hvetemel
1 ts bakepulver

Det er dessuten veldig enkelt å lage dobbel posjon når man først er i gang, og de holder seg godt i en lufttett boks, så det er ingen problem med holdbarheten. 
De skal stekes i ovnen på 200 grader i ca 15 min (pass på, de kan fort bli brent) og så skal de tørkes ved 50 grader i ca 45 min midt i ovnen. 


Det første du gjør er å grovhakke mandlene og pistasjnøttene. Så vasker du appelsinen godt og river skallet. 


Det neste du gjør er å røre smør, sukker og vaniljesukker mykt. Så tilsetter du egget og rører om, før du vender inn nøttene og appelsinskallet. Sist men ikke minst må bakepulveret og hvetemelet blandes inn, og hvis deigen er for klissete kan du bare tilsette mer mel.


 Når deigen er fin deler du den i fire like store biter  og triller ut pølser som er lite lange som steikeplaten. Trykk dem litt flate, før des stekes midt i ovnen.


Avkjøl de lit tpå platen  før du skjærer de på skrå til små kaker og legg de med snittfaten opp. Sett de tilbake i ovnen og la den tørke til de er helt tørre og sprø.

Avkjøl dem på rist og oppbevar i tett boks. 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...