onsdag 8. februar 2012

Potetbåter med hvitløkdipp

Dette er også en av rettene jeg laget i helgen. Dette er en kjempegod snacksrett som er perfekt en kveld man har lyst til å kose seg litt. Det tar litt tid å lage, men er ikke veldig vanskelig, og jeg syns absolutt det er verdt ventinga. Dessuten lukter det veldig godt hjemme når hvitløken er i ovnen.

Dette trenger du (til 8 personer):
1,3 kg poteter med skall
Olivenolje
Basillikum
Potetkrydder
(Her er det egentlig helt fritt fram med kryddervalg. Hvitløk, chili, pepper, salt er jo også veldig godt, men dette er min favorittblanding.)

Til dippen:
2 hele hvitløk
Olivenolje
Salt
1 boks med lettrømme
4 ss majones
paprikakrydder

Du begynner først med dippen. Del opp de to hvitløkene i fedd. Legg de i en ildfast form og hell over litt olivenolje. La de stå i ovnen i 25 minutter på 200 grader. Ta de ut og avkjøl dem. Når de har blitt så kalde at du kan ta på de skreller du dem og moser dem med en gaffel eller evt. stavmikser.


Når det har blitt en jevn mos røres de inn med rømmen og majonesen.


Deretter krydrer du med paprikakrydder etter smak. Dekk bollen til med plast og sett den i kjøleskapet fram til servering.


Når dippen er klar kan du begynne med potetene. Jeg liker å dele potetene i 6 båter. Når det er gjort er det bare å ha de over i en stor bolle.


Tilsett olje og krydder. Bland godt. Ha potetene over i en langpanne og stek dem i ca 1 time på 200 grader.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...