søndag 21. oktober 2012

Bolognese


Snart ny uke og nye muligheter. Og da kan det være greit å ha noen alternativer til middag som er sunne, enkle og tar kort tid å lage. Dette er en sånn rett. Hvorfor kjøpe pastasaus på glass eller i pose når man kan lage det selv uten mye innsats? Akkurat. Hjemmelaget er ofte det beste. Her kommer oppskriften på min Bolognese:

Dette trenger du:
2 sjalottløk, finhakket
2 fedd hvitløk, finhakket
2 bokser hermetiserte tomater. Velg gjerne en med smak som hvitløk og basilikum.
2 ts soyasaus
2 ts sukker
Basilikum, salt og pepper

Serveres med kjøttdeig og pasta. Den kan også serveres med squash i stedet for pasta, eller en blanding, om du ønsker en litt sunnere variant.

Slik gjør du:
Surr løk og hvitløk i en kjele til de blir blanke før du har oppi tomatene. La det småkoke i 20 minutter før du smaker til med soyasaus, sukker, basilikum, salt og pepper.
 
Ha i kjøttdeigen og server med pasta/squash.


Hvis du bruker squash er det veldig godt å skjære den opp med ostehøvel og tørker den godt av på papir før du steker den. Supergodt alternativ om du ikke er så glad i pasta!  

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...