torsdag 25. oktober 2012

Ostekake med kiwi


Nå nærmer det seg helg igjen og det er på tide og lage noe godt! Denne kaken lagde jeg til en bursdag forrige uke, og den forsvant fort! Det betyr vel at noe er gjort riktig. I tillegg til at den er kjempe god er den også veldig enkel å lage. Det er den perfekte kombinasjonen. Dette er altså desserten for deg som ikke vil stå lenge på kjøkkenet, men vil imponere med noe som smaker fantastisk!

Dette trenger du (24 cm form): 
200 g digestivekjeks
10 ss smør

5 plater gelatin
2 beger kremost med vanilje (totalt 400 g)
1/3 l kremfløte
1 dl sukker

3 kiwi til pynt


Slik gjør du:
Knus først kjeksene og bland i smeltet smør. Trykk blandingen ut i en smurt form før du steker bunnen i ca 10 minutter på 175 grader. Avkjøl så bunnen.

Legg gelatinplatene i vann i ca 5 minutter. Visp fløten og sukkeret til krem, bland inn kremosten og rør til blandingen er glatt.

Klem ut vannet av glatinplatene og løs dem opp i ca 0,5 dl kokende varmt vann. Avkjøl litt før du rører inn løsningen i kremen.

Fordel kremen oppå den stekte kjeksbunnen. Sett kaken kjøling i ca 4-5 timer, men gjerne over natten om du har tid til det.

Før servering pynter du med oppskjært kiwi.


Så er det bare å nyte!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...