søndag 28. oktober 2012

Finnbiffgryte med prim


Det begynner for å nærme seg vinter og kveldene blir mørkere og mørkere. Da synes jeg gryter og supper er helt perfekt. Og finnbiff er noe av det beste jeg vet. I tillegg til at jeg tror jeg kunne spist det hver dag er en gryte som dette også veldig rask å lage og derfor helt perfekt til hverdagskosen.

Dette er litt sånn du tar det du har gryte. Har du fløte må du gjerne bruke det i stedet for melk. Har du andre typer sopp er det bare å kaste det i. Einebær passer bra om du har det. Og har du ikke prim, men brunost passer det også. Det er med andre ord en fin måte å bruke opp litt rester på og samtidig få et utrolig godt måltid som varmer. Men nok om det, her kommer min versjon av finnbiffgryte:

Dette trenger du (2 personer):
1 pakke finnbiff
Mel
Smør
2 sjalottløk, grovhakket
300 g kantareller, grovhakket
1 dl kjøttbuljong
4 poteter i skiver
2 dl melk
Prim
Salt og pepper

Slik gjør du:
Tin først kjøttet og ven det i litt mel. Smelt smør i en kjele og brun kjøttet før du tilsetter løk og sopp. Når det har blitt gyldent kan du tilsette buljongen. Ha det småkoke i 20 minutter.

Ha så i melk og poteter og la det koke videre i 10-15 minutter. Smak til med litt prim, salt og pepper.


Server og nyt!

1 kommentar:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...