fredag 26. april 2013

Luksussalat med kylling, parmasan, bacon og karamelliserte valnøtter


Nå er det lenge siden siste innlegg. Det har vært mye styr i det siste og i går ble jeg endelig ferdig med en eksamen jeg har lest mye til. Godt å bli ferdig, slik at det kan bli litt hverdag igjen. Helg er det snart også. Frihelg faktisk. Så den skal nytes ute i det som forhåpentligvis blir fint og varmt vær. Det ser i hvert fall lovende ut.

Når sola skinner og været er fint er det ikke alltid det frister med tunge middager. En god salat er veldig godt da, og her kommer oppskriften på en luksusvariant som f.eks er veldig fin når man skal feire at eksamen er unna gjort. Eller kanskje du bare har lyst til å kose deg litt ekstra i helgen!

Dette trenger du (middag til 2):
1 kyllingfilet
1 pakke bacon
En liten bit parmasan i skiver
En neve valnøtter
2 ss sukker
Cherrytomater
1 liten hjertekål, vasket og oppskåret
1 gulrot, skåret i stenger


Slik gjør du:
Begynn med valnøttene. Varm en stekepanne og ha i sukker. La det smelte og bli lysebrunt før du har i valnøttene. Stek på svak varme i et par minutter før du har de over på bakepapir for avkjøling.

Skjær opp alle ingrediensene til salaten.

Baconet kan du steke i ovnen på 200 grader i ca 15 minutter. Tørk så av på kjøkkenpapir. Mens det er i ovnen steker du kyllingfileten. Krydr etter ønske.

Legg alt fint på et par tallerkener og server gjerne med litt hvitvin!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...