torsdag 11. april 2013

Sjokoladeterte


Endelig har jeg klart å lage min første 100 % vellykkete tertebunn/paibunn. Jeg har alltid hatt problemer med å få det til, men nå har jeg endelig funnet en framgangsmåte som selv jeg mestrer uten store problemer. Og klarer jeg det klarer i hvert fall du det! Ikke krever det mange timer på kjøkkenet heller. Eller, det vil si, det tar litt tid fra start til mål, men det meste av dette er hviletid. Tiden du faktisk legger i det er ikke lang. Så her kommer oppskriften på 100 % vellykket terte med sjokoladefyll som smelter i munnen!


Dette trenger du:
Til bunnen:
300 g hvetemel
200 g smør (usaltet). Smøret må også være ganske kaldt.
1 egg
100 g melis

Fyll:
150 g mørk sjokolade, finhakket
1,5 dl fløte
30 g smør
1 egg

Pynt gjerne med noen friske bær!

Du trenger også en paibunn på ca 24 cm i diameter, aluminiumsfolie, bakepapir, plastfolie og tørkede erter.


Slik gjør du:
Bland først mel og melis sammen. Skjær smøret i terninger før du smuldrer det inn i melblandingen. Kna så i egget. Pakk deigen i plastfolie og la den ligge i minst 3 timer i kjøleskapet (men den kan godt ligge natten over).


Når deigen er kald tar du den ut. Når du skal kjelve deigen er det lurt å legge et bakepapir over og under slik at du unngår at den henger seg fast. Kjevl ut en rundting til den er stor nok til å passe paiformen. Ta av bakepapiret over og snu deigen over i formen. Trykk den litt sånn at den kommer på plass og prikk med gaffel. Sett så formen i fryseren i ca 30 minutter.


Forvarm oven til 180 grader. Ta paibunnen ut av fryseren og dekk den aluminiumsfolie. Fyll om med tørkede erter. Dette gjør du for å hindre at sidene faller ned.


Stek i ca 8 minutter før du tar formen ut og fjerner ertene+folien. Stek videre i 5-8 minutter. Da skal bunnen være halvstekt. Avkjøl litt mens du lager fyllet.

Oven skal nå ned på 160 grader. Fyllet lager du ved å koke opp fløte. Hell så fløten over sjokoladen og rør til sjokoladen er smeltet. Tilsett også smøret som smeltes i den varme blandingen. Pisk egget og tilsett det også.

Ha blandingen over bunnen og stek i 8-10 minutter. Ta den ut når sjokoladen er blitt ganske stiv og server terten lunket eller avkjølt.


Nyt!


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...