fredag 4. april 2014

Appelsinkake med valmuefrø, yoghurt og olivenolje


Dette tror jeg blir påskekaken i år. Søt med smak av appelsin, men samtidig grov og mettende. Den passer derfor perfekt i sekken når du skal ut på påsketur. Den passer også ganske fint i solsteika på verandaen. Det har jeg testet ut. Jeg har også prøvd den som mellommåltid, og den besto. Hva venter du på? Kaken tar bare ti minutter å slenge sammen!

Dette trenger du:
3,5 dl sammalt hvete, grov
Et krydderglass med valmuefrø
2 ts bakepulver
1 klype salt
1 appelsin (saft og skall)
2,4 dl sukker
0,8 dl yoghurt
3 egg
1/2 ts vaniljeekstrakt
1,2 dl extra-virgin olivenolje

Slik gjør du:
Bland sammen mel, valmuefrø, bakepulver og salt. Ha sukker og appelsinskall (ca 2 ts) i en annen bolle og bland sammen slik at sukkeret blir farget oransje.

Bland sammen yoghurt og appelsinsaft. Du skal få ca 2,4 dl totalt, så ca 0,6 dl appelsinsaft er nødvendig. Visp egg, yoghurtblandingen og vaniljeekstraket inn i sukkeret. Bland tilslutt sammen med de tørre ingrediensene. Når blandingen er glatt folder du inn olivenoljen.

Ha kakerøren over i en smurt brødform og stek på 180 grader i ca 55 minutter. Du kan enkelt sjekke om kaken er ferdig ved å stikke en kakepinne inn i midten. Hvis den kommer ut tørr er kaken ferdig.

Avkjøl kaken i formen i ca 10 minutter før du tar den ut. Avkjøl videre til romtemperatur før du nyter.


Enjoy! 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...