fredag 1. november 2013

Lam sambal med fløtebakte poteter og paprika


Det er fredag og jeg vil avslutte det jeg nesten kan kalle Raske Retter uke med en litt mer helgepreget rett. Gjennom uka har jeg skrevet tre oppskrifter på rask middag ved bruk av Raske Retter sine økologiske kryddermikser og for å avslutte har jeg valgt en litt mindre rask rett som er perfekt til helgekosen.

Dette trenger du (2 personer):
300 g filet av lam
Sambal kryddermiks fra Raske Retter
Poteter, delt i 2
Paprika, i grove biter
2 dl fløte

Slik gjør du:
Gni lammet inn med kryddermiks 1. La gjerne kjøttet ligge noen timer i kjøleskapet før du steker det, men husk å la det romtempereres før du steker det.

Bland kryddermiks 2 med fløte. Ha potet og paprika i en ildfast form. Hell over fløten. Bak i ovnen på 225 grader i ca 1 time.


Fres lammet i litt olje slik at det får en fin stekeskårpe. Skru ned varmen på platen og la det steke videre under lokk til ønsket kjernetemperatur er nådd. 60-65 grader gir lett rosa i midten, mens godt stekt får du ved 70-75 grader. Ta gjerne kjøttet ut et par grader før ønsket temperatur og la det hvile. Kjernetemperaturen vil stige 2-3 grader mens kjøttet hviler. Som en tommelfingerregel skal kjøttet hvile halvparten av den tiden det har blitt stekt.


Når kjøttet er klart deler du det opp i skiver og server med potetene.


Enjoy!

2 kommentarer:

  1. Imponerende innsats i Raske retter-utfordringen må jeg si! Fjellørreten er min favoritt fra uka:)

    SvarSlett
    Svar
    1. Hehe, ja. Nå har jeg fått testet ut litt av hvert! Bare synd det er så mørkt ute rundt middagstider nå. Men tror jeg nok er enig med det i et fjellørreten er min favoritt :) Håper du får en kjempefin helg!

      Slett

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...