onsdag 20. november 2013

Brød med pesto


Eltefritt brød er noe jeg har blitt veldig glad i. Liten innsats gir store resultater. Boka til Mat på Bordet med eltefrie brød som tema er en bok jeg bruker mye, og som jeg får masse inspirasjon fra. Dette pestobrødet føyer seg inn i rekken av eltefrie brød med inspirasjon fra boken. Brødet er perfekt tilbehør på tapasbordet, og gjør seg veldig godt som base for en sandwich med spekeskinke.

Alle eltefrie brød og rundstykker på bloggen kan du finne HER.

Dette trenger du:
500 g hvetemel
0,25 ts tørrgjær
1,5 ts salt
ca 4 dl vann
Pesto, f.eks DENNE med spinat.


Slik gjør du:
Bland sammen alle de tørre ingrediensene. Rør vannet forsiktig inn i melet. Deigen skal nå være ganske klissete. La deigen stå i 12-18 timer på kjøkkenbenken under plast.

Strø mel på et bakepapir og ha deigen over. Deigen skal brettes til den blir fast og klarer å holde sin egen form. Mellom hver brett smører du på et lag pesto. Fortsett å brett til deigen har fått struktur og kan holde sin egen form. Jeg brettet 3 ganger med pesto, men brett så mange ganger du vil, til du føler det er nok pesto i brødet. Legg deigen med bretten ned og dekk til. La den hvile i 2 timer.

Når det er 30 min igjen av hviletiden setter du jerngryten inn i ovnen på 250 grader. Når deigen er ferdig hvilt tar du gryten ut av ovnen og har brøddeigen over i den. Bretten kommer da opp. Sett på lokket og ha gryten tilbake i ovnen.

Etter 30 minutter på 250 grader tar du av lokket og senker temperaturen til 200. Stek videre i 15 minutter.

Ta brødet ut av gryten og la det avkjøle seg på rist.


 Enjoy! 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...