mandag 25. november 2013

Fish and chips - luksusversjonen


Skikkelig gode fiskepinner er ikke veldig vanskelig å lage. Det tar ikke veldig lang tid heller, og resultatet, ja det er hundre ganger bedre enn det du får hvis du plukker opp fiskepinner i frysedisken.

Dette trenger du :
350 g seifilet uten skinn og bein
1 dl hvetemel
2 egg, pisket
1 dl brødsmuler
1 ts estragon, finhakket
Salt
Pepper

Solsikkeolje til frityrsteking

Chips:
Poteter
Solsikkeolje
Maldonsalt

Server med grønnsaksstaver som f.eks gulrot og stangselleri.

Måltidet løftes med hjemmelaget remulade, og du finner oppskriften på det HER.

Slik gjør du:
Vask og skrell potetene og skjær de de i tynne skiver med ostehøvel eller en mandolin. Skyld de så i kaldt vann og tørk godt av med kjøkkenpapir.

Varm opp en gryte med olje til 160 grader og stek potetskivene til de ble gyldene. Ha de så over på kjøkkenpapir slik at oljen kan renne av. Dryss over litt maldonsalt og la de avkjøle seg mens du lager fiskepinnene.


Ha mel, egg og brødsmuler i seperate boller. Skjær fisken i passende biter og dryss med salt, pepper og esteragon. Vend fisken inn i melet, så i eggene og tilslutt i brødsmulene.

Dryss litt brødsmuler på et fat før du legger fiskebitene på det. Kok opp olje til 170 grader og friter fiskebitene i ca 3 minutter til de er gyllenbrune. Når fisken er ferdig stekt lar du den renne av seg på litt kjøkkenpapir. Dryss over litt maldonsalt og sitronsaft rett etter at fiskepinnene er tatt ut av oljen.

Server fiskepinnene med chips, grønnsaksstaver og remulade.


Enjoy! 


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...