tirsdag 5. juni 2012

Brokkolisuppe med skinke og sjampinjong


Når man er en til middag er det lett å velge raske løsninger som verken er sunne, billige eller veldig gode. Så her kommer en oppskrift på en knallgod suppe som er lett og lage, relativt rast og perfekt for 1. Porsjonen er litt stor, så for meg er det perfekt som en middag og en lunsj, men med litt brød til kan den passe godt til 2 også.

Dette trenger du:
1/2 løk, finhakket
1 fedd hvitløk, finhakket
1 ss smør
1 liten brokkoli, i biter
25 g persillerot, i biter
1 grønnsaksbuljong
5 dl vann
2 stk sjampinjong, i skiver
3 skiver skinke, skjært i biter
1 ss creme fraiche
Pepper


Slik gjør du:
Smelt smøret i en kjele og brun løken og hvitløken. Tilsett så persilleroten og brokkolistilken. La dette frese i noen minutter før du tilsetter vann og grønnsaksbuljongterningen. Kok opp og la det koke i ca 5 minutter før du tilsetter brokkolibukettene. Kok til alt er mykt og godt.

Mos alt med en stavmikser til en jevn suppe. Tilsett creme fraiche og smak til med pepper.

Surr også sjampinjongen og skinken litt i en stekepanne og ha dette på toppen av suppen etter den er lagt i skåla. Så er det bare å nyte et velfortjent måltid!


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...