mandag 25. juni 2012

Hjemmelagde krutonger


Alle har vel opplevd at brødet noen ganger blir liggende litt lenge, og hva er vel ikke kjedeligere enn knusktørt brød? En løsning kan jo da være å lage krutonger. Det er enkelt, det er raskt og det er en super måte å bruke opp restene på.

Gode krutonger vil også løfte en salat og gjøre den mer spennende. I tillegg blir jo salaten mer mettende med litt krutonger i. Selv om du ikke har veldig tørt brød burde brødet hvertfall være et par dager gammelt. Helt ferskt brød egner seg ikke så veldig.

Oppskriften her holder til to lunsjsalater, men har du mer brød liggende kan du gjerne lage mer. Oppbevar krutongene i en tett boks, så holder de seg i en uke eller to. 

Dette trenger du:
100 g brød
1-2 ss olje
1 fedd hvitløk, finhakket

Slik gjør du: 
Skjær først brødet i terninger. Bland i hvitløk og olje. Brødbitene skal ikke dryppe av olje, så oljemengde kommer litt an på hvor tørt brødet ditt er.



Ha brødbitene i en ildfast form og stek de på 175 grader i 15-20 minutter. Når de er ferdige skal de være sprøe og gode.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...