mandag 18. juni 2012

Kjøttboller med chili og løk


I uken er det ikke alltid tiden strekker helt til, og da blir det ofte til kjappe, dyre, usunne og ikke fult så gode løsninger på middagsfronten. Når de dagene kommer kan det være greit å vite at det ikke nødvendigvis tar så mye lengre tid å lage noe fra bunn av. Kjøttboller et et utmerket eksempel på det.

Hvis du kjøper ferdige kjøttboller skal de uansett stekes eller varmes opp, så hvorfor ikke sette av 10 minutter ekstra og få fantastiske hjemmelagde kjøttboller? Den ekstra innsatsen er minimal, men forskjellen er stor. Så denne oppskriften er et tips for de dagene når tiden ikke strekker til, men du samtidig ikke er i humør til dyr fastfood.

Dette trenger du (2 personer):
400 g karbonadedeig
1/2 løk
1 chili
1 egg
2 ss hvetemel
Salt
Pepper
Grillkrydder

 

Slik gjør du:
Hakk først opp løken og chilien. Fjern steinene i chilien før du blander alle ingrediensene sammen. Stek en liten smakebolle først for å se om du er fornøyd med krydderblandingen. Smaker den bra former du deigen til små baller og steker dem i stekepannen til de er gjennomstekt. Setter du på lokket går det kjappere. Steketiden er ca 10 minutter.Som tilbehør til en rask middag kan det være godt med litt fullkornpasta eller kanskje potetmos med grønnsaker? Disse kjøttbollene er også veldig gode på tapasbordet. Og om du ønsker er det ikke noe i veien med å lage de litt større og bruke dem som hamburgere. Vel bekomme!


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...