torsdag 14. juni 2012

Fine pitabrød


Pitabrød er alltid greit å ha i fryseren. Da kan du lage mange kjappe og enkle middager de dagene du ikke orker å stå lenge på kjøkkenet. Her kommer en oppskrift på fine pitabrød. Oppskriften har jeg funnet i Åpent Bakeri sin bok, men jeg har justert litt på fremgangsmåte. Ønsker du å lage grovere brød kan du bytte ut litt av det fine melet, eller du kan se på mitt forslag til grove pitabrød HER.

Dette trenger du: 
Til forhev:
100 g hvetemel
70 g vann
1 pakke tørrgjær
5 g sukker

Til deigen:
400 g hvetemel
3 dl vann
10 g salt
15 g olje
+ forheven


Slik gjør du: 
Begynn med å lage forheven. Bland alle ingrediensene sammen i en glassbolle og ha plastfolie over. Det tar ca 30 minutter før forheven er klar. Du vil se at den begynner å boble litt.


Når du skal lage deigen blander du forheven med de andre ingrediensene, med unntak av oljen. Elt deigen smidig. Tilsett så oljen og elt litt til. Ha plastfolie over bakebollen og la deigen heve i ca 60 minutt.  
 

Når deigen er ferdig hevet tar du den ut på et melete underlag. Brett og strekk den noen ganger før du deler deigen opp i 9 eller 10 emner. Disse emnene gjør du runde, før du lar dem hvile under plastfilm i 30 minutter.


Tilslutt kjevler eller trykker du emnene flate til passe pitabrødstørrelse. Vær forsiktig når du gjør det. Det er viktig at gassboblene inne i deigen ikke blir borte, da vil du få problemer med å få lagen den hule lommen i brødene.


Legg så emnene på en bakeplate med bakepapir og stek i 8-10 minutter på 250 grader.

Så er det bare å nyte med ønsket tilbehør!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...