torsdag 15. november 2012

Marinerte lammekoteletter med parmesangratinerte potetbåter


Nå er det snart helg igjen, og kan jeg friste med lammekoteletter og parmesangratinerte potetbåter til helgekosen? For en liten stund tilbake fant jeg noen lammekoteletter i fryseren og måltidet ble fantastisk! Ikke akkurat en middag på lavt budsjett, men noen ganger er det veldig koselig å unne seg noe ekstra. For eksempel til fredagskosen, siden denne retten ikke krever lang til på kjøkkenet. Her kommer oppskriften. Enjoy!

Dette trenger du (2 personer):
4 lammekoteletter
2 hvitløksfedd, finhakket
2 ss olivenolje
Rosmarin
Timian
Salt
Smør til steking

Til potetene:
400 g poteter
1 ss olje
25 g revet parmesan (eller annen ost du måtte foretrekke)

Server med noe grønt, som f.eks brokkoli og f.eks. en rødvinssaus.

Slik gjør du:
Lag først marinaden til kjøttet. Bland olje og krydder i en plastpose og ha lammekotelettene i. La de ligge i minst 30 minutter, men de kan gjerne ligge mye lengre. 

Vask potetene og og del de i passe båter. Ha de over i en ildfast form med litt olje. Sett dem i ovnen på 200 grader i ca 50 minutter. Når de er nesten ferdig tar du de ut og har over parmesan. Sett de så tilbake i ovnen til osten er smeltet og gylden.


Mens potetene er i ovnen steker du kjøttet. Det er lurt å romtemperere kjøttet før du steker det. Ha plata på høy varme sånn at du får en fin stekeskorpe.La de steke i 2-3 minutter på hver side og etterstek i et par minutter til. La de hvile noen minutter etter steking.

Server med saus og grønt!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...