søndag 10. mars 2013

Naan brød


Naanbrød, eller nambrød som det egentlig burde hete i følge Kim, er helt himmelsk. Det passer utmerket til indisk og er inntil på fredag noe jeg har pleid å kjøpt. Men så kom jeg over en oppskrift på hjemmelagde, og jeg ble overrasket over hvor enkelt det så ut. Og etterhvert også over hvor enkelt det var. Jeg må også bare si at det er så vannvittig mye bedre enn de du kjøper!

Denne oppskriften gir åtte stykker, så her er det muligheter til å fryse ned en del for mange lette middager senere. Alt du trenger for å lage disse er en stekepanne, så det er absolutt ikke utstyrskrevende. Det eneste er at det tar litt tid med hevingen. Og hva med å servere en mango lassi til det indiske måltidet? Uansett, her er oppskriften på naan brød:

Dette trenger du (8 stykker):
1,5 dl lunken melk
2 ts sukker
2 ts tørrgjær
450 g hvetemel
1 klype salt
1 ts bakepulver
2 ss olje
1,5 dl yoghurt naturell
1 egg

Slik gjør du:
Først blander du sammen alt det tørre i en bolle. I en annen bolle pisker du egget og blander inn yoghurt, melk og olje. Bland de to bollene sammen til en litt klissete deig. Dekk til deigen og la den heve i ca 1 time.

Når deigen har blitt ca dobbelt så stor deler du den i 8 like store deler. Trykk ut til ovale former med hendene eller bruk en kjevle. Deigen skal være ganske så tynn.

Så gjenstår det bare å steke i en panne på middels varme. Du skal da se at deigen vil begynne å heve ganske raskt, og etter et par minutter kan du snu brødet og steke det på andre siden.Så er det bare å servere!
Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...