lørdag 16. mars 2013

Sashimi med ponzusaus


Det er helg og tid for å kose seg litt ekstra med god mat og god drikke. Kanskje har du lyst til å imponere en du er glad i med en god forrett til middag i kveld eller kanskje du har invitert venninnene på tapas. Hvorfor ikke prøve denne asiainspirerte laksen? Kjempegodt og ikke minst enkel. Det krever ikke steking og er dermed ganske grei l å time med andre retter. Prøv, jeg lover du blir fornøyd!

Dette trenger du (4 personer til forrett):
400 g laks (av god kvalitet siden den skal spises rå)
2 vårløk, finsnittet
Sesamfrø, ristet

Saus:
1 dl soyasaus
Saften av 1 lime
4 ss sukker
2 ts eplesidereddik
Rød chili, finhakket
Hvitløk, finhakket
Frisk koriander, finhakket

Slik gjør du:
Bland soyasaus, lime, sukker og eplesidereddik sammen. Smak til med chili, hvitløk og koriander. La sausen stå å godgjøre seg mens du ordner resten. Sausen kan godt stå en stund, så lag den gjerne god tid i forveien.

Rist sesamfrø i en tørr panne. De bør få litt farge, men pass på at de ikke blir brent.

Skjær laksen i tynne skiver og legg det på et fat. Ha over vårløk og sesamfrø.

Server sausen i dippskål ved siden av fisken. Så skal det bare nytes!


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...