tirsdag 6. august 2013

Frittata med vannkastanje- og myntesalat


Studielånet har fortsatt ikke kommet, og siden jeg har jobbet med studier eller hatt ferie de siste ukene uten noe særlig jobbing begynner matkassa virkelig å bli tom. Det var derfor en liten utfordring når ukens meny skulle skrives, men vi fikk det til. Under 400 kr for alle ingredienser, både grønnsaker og kjøtt. I tillegg til alt annet som trengs i løpet av en uke. Det krever litt planlegging, men det er absolutt ikke umulig å spise godt, variert, sunt og billig. Du må bare legge litt energi inn i planlegginga. Et par vegetarmåltider i løpet av uka hjelper veldig på, og en pastarett (oppskrift kommer!) eller to gjør underverker for lommeboka. Hvis du i tillegg er flink og baker brød, lager en pizzabunn og kanskje noen pitabrød kan du kutte utgifter betraktelig. Og jeg må si det er ganske gøy å få til 7 gode middag + frokoster og lunsjer for under 400. Når det er sagt så håper jeg studielånet kommer til uka ;)

Men ukesmeny er ikke det jeg skal snakke om nå. (Hvis du er interessert i en billig ukesmeny postet jeg en HER forrige uke. Jeg kommer også til å publisere flere busjettvenlige middager i løpet av uka, så følg med.) I dag er det frittata som er på menyen. Server med salat og litt toastet brød så har en rask, sunn og billig middag. Oppskriften holdt til middag for to + to lunsjer og kommer her:

Dette trenger du (2 middag + 2 lunsj):
Frittata:
1 squash, revet
1 neve mynte, grovhakket
8 egg
1/2 ts olje (jeg brukte lit av den fetaosten ligger i)
1 kype cayennepepper
Timian
40 g revet ost, eks. mozzarella
1 rød chili, i tynne skiver
ca 20 g fetaost

Toast:
2 brødskiver eller 1 ciabatta
1 fedd hvitløk
1 tomat
1 ts tørket oregano

Salat:
Olivenolje
1 sitron
150 g rå erter
100 g vannkastanjer, i strimler
1 neve salatblader, grovhakket
1/2 vårløk, i tynne skiver

Slik gjør du:
Ha revet squash i en bolle med litt salt og mynteblader. Skvis ut overflødig vann og stek i en stekepanne et par minutter.

Visp egg sammen med olje, cayennepepper, timian og halvparten av osten. Hell miksen over squashen. Rør et minutt eller to før du har over resten av osten. Putt pannen i ovnen som er forhevet til 225 grader. Etter 10-12 minutter er den blitt fast og da er den ferdig.

Mens frittataen er i ovnen legger du brødet i en varm panne til det er gyldent.

Ha litt olivenolje og sitronsaft på en tallerken sammen med mynteblader, salt og pepper. Bland inn erter, vannkastanjer, salat og vårløk. La salaten ligge å trekke litt i oljeblandingen før du rister den og har den over i en bolle.

Når brødet er klart gnir du det inn med hvitløk og tomat. Ha litt oregano på toppen.

Til slutt når frittataen er klar har du på chili og fetaost. Server med toasten og salaten.


Enjoy!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...