torsdag 8. august 2013

Red velvet cupcakes


Forrige helg var det klart for sommerfest med gode venner. Det var en fantastisk hyggelig kveld med god mat og godt drikke. For anledningen bakte jeg disse herlighetene, og jeg gleder meg allerede til neste gang!

Dette trenger du (12 stykker):
60 g usaltet smør
150 g sukker
1 egg
1 ss bakekakao
2 ss rød konditorfarge
1/2 ts vanilje ekstrakt
120 ml buttermilk (bland lettmelk med 1 ss eddik eller sitronsaft om du ikke får tak i det)
150 g hvetemel
1/2 ts bakepulver
1 1/2 ts eddik

Topping:
300 g melis
50 g usaltet smør
125 g philadelphia

Slik gjør du:
Miks smør og sukker til blandingen er luftig. Tilsett så egget og visp til alt er godt blandet sammen.

I en ny bolle blander du sammen kakao, konditorfarge og vaniljesktrakt til en tykk, mørk masse. Tilsett smørmiksen og bland alt godt sammen. Miks så inn halvparten av buttermilken før du tilsetter halvparten av melet. Når det er godt blandet tilsetter du resten av melkeblandingen, mikser godt før resten av melet mikses inn. Bland godt til røren er gjevn. Tilsett bakepulver og eddik. Bland det og godt inn.

Ha røren over i papirformer. Fyll formene ca 2/3 fulle og stek på 170 grader i 20-25 minutter. Avkjøl før du har på topping.


Topping lages ved å vispe sammen melis og smør med en elektrisk visp. Når blandigen er mikset godt sammen tilsetter du smøreosten og blander godt. Visp i ca 5 minutter, men pass på å ikke vispe for lenge slik at toppingen blir flytene.

Ha toppingen over i en sprøytepose/brødpose og dekorer muffinsene.

Bildene av sluttresultatet ble desverre ikke helt optimale da de ble tatt med mobil og på kvelden. Men de ble fantastisk gode og jeg anbefaler deg virkelig å prøve dem! Oppskriften er fra hummingbird bakery.Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...