torsdag 22. august 2013

Snickerskake


Denne kaka er mektig. Veldig mektig. Ganske overveldende å lage også, for å være ærlig. Men så lenge man gjør seg ferdig med et trinn av gangen går der greit. Og for et resultat! Når kaka blir smakende som dette er det absolutt verdt å bruke litt tid på kjøkkenet. Desverre klarer du bare et lite stykke. Så mektig er den. Hadde jeg visst at den skulle blitt så god hadde jeg droppet middag. Helt seriøst, jeg angret.

Dette trenger du: 
Nøttebunn:
2 eggehviter
30 g sukker
80 g salte peanøtter
50 g melis

Karamellganache:
70 g sukker
1 1/4 dl fløte
150 g hvit sjokolade
20 g smør

Sjokolademousse:
150 g mørk sjokolade
75 g usaltet smør
1/2 dl espresso eller sterk kaffe
1 gelatinplate
2 eggeplommer
2 eggehviter
50 g sukker

Ha gjerne en neve peanøtter over bunnen før du heller på karamellen. Det gir mer tyggemotstand og gjør resultatet ennå mer lik snickers.

Slik gjør du:
Nøttebunn:
Pisk eggehvite og sukker til marengs. Grovhakk peanøttene sammen med melis i en foodprosessor. Vend så nøtteblandingen forsiktig inn i marengsen. Ha røren over i en smurt kakering (22 cm). Stek midt i ovnen på 170 grader i ca 25 minutter. Avkjøl.

Hvis du ønsker har du en neve peanøtter over bunnen.

Karamellganache:
Smelt sukkeret til karamell. Ikke rør i sukkret mens det smelter. Trenger du å bevege på det må du bevege på hele kjelen. For mye røring kan føre til at sukkret krystalliseres.

Når sukkeret er smeltet tar du det av platen og tilsetter fløte. Sett på lokk og la det småkoke til karamellen er løst opp. Trekk kjelen av platen, finhakk sjokoladen og ha den i. Rør til det smelter. Tilslutt rører du inn smøret. Ha karamellen over bunnen. Avkjøl.

Sjokolademousse:
Finhakk sjokoladen og smelt den i vannbad sammen med smøret. Bløtlegg gelatinen i kaldt vann i minst 5 minutte. Lag espresso. Klem ut vannet av gelatinen og la den smelte i den varme kaffen. Rør eggeplommene inn i sjokoladeblandingen, før du rører inn kaffen. Pisk blandingen slik at den blir glatt.

Pisk eggehvitene og sukkeret til marengs. Vend 1/3 av marengsen i sjokolademassen før du vender inn resten. Ha moussen over karamellganachen og sett kaken til avkjøling til den stivner.

Ta kaken ut av ringen før servering.


Enjoy!

2 kommentarer:

  1. Fin oppskrift!

    Det er Magne fra VG her. I dag har jeg valgt innlegget ditt som dagens anbefaling på Lesernes VG, du finner det nederst på forsiden til http://vg.no

    Er det andre som skriver en god blogg og vil ha mange nye lesere, ikke nøl med å sende en epost til meg på magnea |a| vg.no eller @magneda på Twitter.

    SvarSlett

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...