lørdag 4. august 2012

Brioche med blåbær


Brioche er en type loff som er helt fantastisk god. De er best helt nystekt og derfor perfekte å servere til frokost. Deigen starter du kvelden før, og med litt innsats på morgenen har du en en sen frokost/lunsj som imponerer. Brioche må kanskje være den ultimate søndagsfrokosten.

Dette trenger du: 
345 g mel
1 dl melkepulver (kan ikke erstattes med melk)
3 ss sukker
1 ss tørrgjær
3 egg
1 dl vann
140 g mykt smør
Blåbær

Slik gjør du:
Ha mel, melkepulver, sukker, egg, gjær, vann og smør i en bolle. Smøret skal være veldig mykt, så det kan være lurt å ha det i mikroen noen sekunder.


Elt deigen i minst 20 minutter med kjøkkenmaskin. I starten er deigen veldig klissete, men når den har eltet nok vil du få en fin deig.


La så deigen heve 1 time på kjøkkenbenken før du har på plastfilm og setter deigen i kjøleskapet over natten. Deigen må stå i minst 6 timer.


På morgensiden tar du deigen ut av kjøleskapet. La den stå i ca 3 timer slik at den blir romtemperert.

Del så deigen opp i 12 biter. Trykk hver del litt flat, fyll Briochene blåbær og lukk de igjen. Du kan også ha noen naturell om du liker det best. Legg Briochene så i muffinsformer. Videre la du de heve i ca 1 time.



Pensl så med eggehvite og strø over litt sukker om du ønsker.

Stek på 180 grader i 10-15 minutter.


Så skal det bare nytes. Perfekt om du vil overraske noen med en god frokost!


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...