søndag 5. august 2012

Falafel


Det er ikke ofte vi spiser vegetar her i huset, men jeg er egentlig veldig glad i vegetarmat. Mye spennende smaker og ingredienser som man ikke bruker når man lager kjøttmat. Og litt overraskende ble falaflene godt mottatt også! Så da blir det kanskje litt mer vegetar i heimen framover?

Falafel er arabisk og er veldig populært som fastfood der nede. Det brukes også som fingermat og passer perfekt som et vegetarisk alternativ på tapasbordet.

Siden falafler i all hovedsak består av kikerter er det en veldig billig middag som også er sunn og proppfull av masse mineraler.

Siden oppskriften består av tørkete kikerter må du også huske å legge de i bløt tidlig på morgenen!


Dette trenger du (2 personer):
2 dl tørkete kikerter
1 sjalottløk
1 fedd hvitløk
Litt persille
Litt koriander
1/2 rød chili
1 ts salt
1 ts spisskummen
1 ts bakepulver

Jeg serverer med pitabrød, tzatziki og masse god salat. Oppskrift på fine pitabrød finner du HER og grove finner du HER

Slik gjør du: 
Det første du må gjøre er å legge kikertene i bløt. De må stå i bløt i minst 8 timer. Når de har ligget lenge nok i bløt siler du de av før du tar de over i en kjøkkenmaskin. Ha i sjalottløk, hvitløk, persille, koriander, chili, salt, spisskummen og bakepulver. Kjør til du får en passe jevn masse, men pass på. Kikertene skal ikke moses helt. Ha deigen over i en bolle og la den stå avkjølt litt. Den bør helst stå et par timer, men jeg hadde litt dårlig tid når jeg lagde dem og lot min bare stå i ca 10 minutter. Det gikk helt fint, men jo lengre deigen få stå jo fastere blir den, så beregn litt god tid.


Lag så kaker av deigen.


Varm en panne på høy temperatur og stek i kakene i litt olje. De skal bli gylne på begge sider. Det tar ca 3 minutter på hver side.Så er det bare å servere og nyte. Enjoy!

4 kommentarer:

  1. Hei! Det var hyggelig å hilse på deg i går! Og jeg er glad for at du gir vegetarmat en sjanse :) Kjempefine falafler!

    SvarSlett
    Svar
    1. Hei! Kjempehyggelig å møte deg også :) Takk for det, det er jo mye vegetar som er godt! Var akkurat innom bloggen din en tur og det var masse som fristet. Laget et par huskelapper!

      Slett

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...