onsdag 8. august 2012

Marinert kylling med pastinakk- og pærepuré


Vi har akkurat begynt å se på MasterChef Australia, og det er noe helt annet enn de andre utgavene jeg har sett. Blant annet har de 1 time lag episode en gang i uken som de kaller MasterClass. Her får man se trinn for trinn hvordan man lager noen forskjellige retter, samt en del tips og triks. Veldig spennende! Jeg har lært masse og det kommer nok noen flere innlegg fra de timene.

En av ekspertene på det første programmet var Maggie Beer som kanskje er Australias svar på Ingrid Espelid Hovig. Fra henne kom blant annet denne oppskriften på pastinakk- og pærepuré. Den marinerte kyllingen er tatt fra egent hode, men hun serverte også pureen med kylling.

Pastinakk er i slekt med fennikel, persille, selleri og gulrot. Den er mild og har en fin sødme. Det er også sånn at før vi fikk poteten her i landet var pastinakken den viktigste stivelseskilden i kostholdet. Siden pastinakken inneholder en del stivelse kan du altså erstatte den med potet til middag. I tillegg til stivelse er det også B-vitaminet folat, kostfiber og kalsium i pastinakken. Det betyr at den er ypperlig til å fylle opp kroppens energilagre og passe på at man får et jevnt blodsukker og en god fordøyelse. Folat er spesielt viktig for hjerte og produksjon av røde blodceller, så det er ennå en god grunn til å velge pastinakk. Og sist men ikke minst vil kalsium virke blodtrykksenkende og vil kunne regulere vannbalansen i kroppen.

Har jeg sagt nok? Jeg er i hvertfall helt frelst og syns kombinasjonen av den søte pastinakken med litt syrlig pære var helt fantastisk!

Dette trenger du: (2 personer): 
2 pakker pastinakk (ca 400 g)
1 pære, delt i terninger
3 ss smør
Salt og pepper

2 kyllingfileter

Til marinaden:
Litt olivenolje
1 ss honning
1 ss persille
1 fedd hvitløk
1 ss sitronsaft
Salt og pepper

Slik gjør du:
Ha først alle ingredienser til marinaden i en brødpose. Ha så i kyllingfiletene og la de ligge i marinaden i minst 30 miutter.

I mellomtiden kan du skrelle pastinakken og skjære den opp i små biter. Ha den så over i en kjele med kaldt vann. Tilsett til salt. Kok så opp og la det koke i ca 10 minutter. En av tingene jeg lærte av dette programmet var at alle rotgrønnsaker alltid skal legges opp i kaldt vann og så kokes opp. De skal ikke legges opp i kokende vann. 


Når pastinakken er mør heller du av vannet og moser den med en stavmikser eller potetstapper.
Tilsett så smør og salt/pepper etter ønske.


Tilslutt tilsetter du den oppskjærte pæren og serverer det hele medium varmt.


Når kyllingen har marinert varmer du opp en stekepanne med lit olje. Ha kyllingen i når pannen er varm slik at sukkeret i honningen får karamellisert seg. Stek i noen minutter på hver side til de er gjennomstekt.


Server gjerne kyllingen og pureen med litt salat. Enjoy!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...