torsdag 6. september 2012
Kylling med en slags cæsarsalat
Ferien er forlengst over og jeg har vel endelig innsett at det er på tide å få matvanene på rett kjøl igjen. Jeg har prøvd å ta meg litt i nakken og denne uken har det egentlig gått veldig bra med både sunne matpakker og sunne middager. Og til og med litt trening! Her kommer en av ukens sunne middager. Kylling med Hoi-sin saus og en slags cæsarsalat. Den perfekte middagen når du trenger litt god samvittighet.
Dette trenger du (til 2 personer):
2 kyllingfileter, i strimler
Til sausen:
2 fedd hvitløk, finhakket
0,5 rød chili, finhakket
1 ss ingefær, finhakket
2 ss soyasaus
2 ss tomatpuré
0,25 stk bujongterning
1 ss sukker
300 g grønn salat
Til dressing:
1 fedd hvitløk, finhakket
1 eggeplomme
Salt
Pepper
1 ts Dijonsennep
1 ss limejus
0,5 dl olivenolje
Slik gjør du:
Begynn med å lage sausen. Ha finhakket hvitløk og chili en en panne og fres dette litt før du tilsetter resten av ingrediensene. La sausen tykne, men pass på at den ikke brenner. Avkjøl den litt før du legger kyllingfiletene i sausen.
Lag så dressingen. Bland hvitløk, eggeplomme, salt, pepper, dijonsennep og limejus i en bolle. Visp sammen og tilsett oljen i en liten stråle mens du visper.
Riv opp salaten og ha dressingen over.
Stek kyllingen, ha den over salaten og server.
Kjapt, godt og enkelt! Enjoy.
Abonner på:
Legg inn kommentarer (Atom)
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar