søndag 2. september 2012
Falafelburger med potetbåter og hvitløksdipp
Denne uken har jeg prøvd å lage middag uten å kjøpe noe. Det går gått ganske greit og her er et av resultatene; falafelburger med potetbåter og hvitløksdipp. Kikerter er alltid lurt å ha i skapet og poteter finnes alltid i kjølskapet. Når jeg i tillegg hadde 1/2 boks med rømme i skapet og litt hvitløk ble det bare helt perfekt. Det er bare et bevis på at du ikke trenger handle mye, eller ha masse ingredienser for å lage en skikkelig god middag. Bare sett av litt tid.
Jeg har blogget om disse potetbåtene en gang før HER, da var den en del av et tapasbord, så forholdene blir litt anderledes når det er middag til 2. Bruk ca 350g poteter og 1/2 boks rømme så blir det passe.
Dette trenger du:
Til burgerne:
2 dl tørket kikerter
1 sjalottløk
2 fedd hvitløk
2 ts persille
2 ts koriander
1 ts chili
1 ts salt
1 ts spisskummen
1 ts bakepulver
2-3 ss hvetemel
Slik gjør du:
Legg kikertene i bløt over natten. Bland alle ingrediensene i en blender og bland til en en sammenhengende masse. Kikertene skal ikke bli helt most.
La så massen ligge i kjøleskapet i en liten stund. (Da kan du lage potetbåtene og dippen.)
Del så massen i 4 burgere. Stek i en varm stekepanne i 3-4 minutter på hver side.
Enjoy!
Abonner på:
Legg inn kommentarer (Atom)
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar