tirsdag 4. september 2012
Fish and chips
Dette er en klassiker! Første gang jeg smake fish and chips var på språkreise sommeren etter ungdomsskolen, så det begynner jo å bli en liten stund siden. Så nå blir det jo en slags mimring hver gang jeg smaker det igjen. Minner om sol, sommer og første ferie borte fra familie. Selv om denne fish and chipsen kanskje ikke ligner så mye på den vi fikk der borte servert i avispapir og dryppene i fett. Ikke at jeg vil påstå at denne versjonen er noe sunnere altså, for det er det jo ikke akkurat. Men anderledes er den. Og selvfølgelig er den god!
Dette trenger du:
500 g fisk (sei, torsk eller lignende)
1 ts salt
1/2 ts pepper
litt cajennepepper
8 ss hvetemel
1,5 dl øl (gjerne mørkt)
2 gulrøtter og 1/2 agurk delt i staver
Server med ovnsbakte potetbåter (krydrer de kun med salt og pepper her og bruker ca 500 g potet) og aioli.
Slik gjør du:
Miks først sammen alle ingrediensene til røra (utenom fisken selvfølgelig). Den skal være på tykkelse med en vaffelrøre, så spe i litt og litt mel om gangen.
Skjær fisken i passe størrelse og ha den over i røra. La fisken ligge litt før du steker den med en del olje i stekepannen eller i frityrgryta om du skulle ha det. Når fisken er gylden er den ferdig.
Server fisken med potetbåter, aioli og grønnsakene. Enjoy!
Abonner på:
Legg inn kommentarer (Atom)
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar