søndag 9. desember 2012

Hjemmelaget müsli med julevri


I natt har det kommet litt snø, og julestemningen kommer litt automatisk da, syntes jeg. I tillegg startet jeg dagen med julemüsli til frokost. Litt luksus på søndagen trengs! Denne müslien har det lille ekstra og er derfor helt ypperlig til å kose seg med nå før jul, men den er også veldig fin å gi bort som spiselig julegave eller vertinnegave nå før jul.

Før har jeg laget en annen frokostblanding som du kan finne HER, men denne utgaven har det lille ekstra som gjør den perfekt for feriekos eller gave. Her kommer oppskriften:

Dette trenger du:
7 dl havregryn 
50 g solsikkefrø
50 g gresskar frø
1 dl honning
1 dl olje 
50 g brunt sukker
1 ts kanel
1 ts salt
2 ts vaniljeessens  
50 g mandler 
50 g hasselnøtter
100 g tørkede tranebær
150 g sjokoladeknapper

Slik gjør du:
Bland havregryn, solsikkefrø, gresskarfrø, salt og kanel i en bolle. Bland honning, olje, vaniljeessens og sukker en annen. Bland de to bollene sammen og ha det over i en ildfast form. Stek i 10 minutter på 160 grader.

Tilsett så hakkede mandler, hasselnøtter og tranebær og stek videre i 10-15 minutter.


Avkjøl blandingen og tilsett sjokoladeknapper om du ønsker.


Oppbevar i en tett boks eller ha det over på en pen krukke du kan gi bort!


Utrolig godt med litt yoghurt til frokost.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...