tirsdag 4. desember 2012

Varmende søtpotetgryte


Trenger du en god og varmende middag i kulda? Det gjør i hvertfall jeg. Og denne gryta er perfekt. Den står å putrer for seg selv, men du kan gjøre noen annet og tilslutt har en en smakfull middag som også er supersunn. Det høres nesten for godt ut til å være sant, gjør det ikke? Men heldigvis er det sant, og her kommer oppskriften:

Dette trenger du (4 personer):
1 løk, finhakket
2 fedd hvitløk, finhakket
ca 1 kg søtpotet (uten skall), i biter
5 dl vann + 1 grønnsaksbuljong
1 boks hakkede tomater
1 boks kidneybønner
1 ts finrevet ingefær
1 rød paprika i små biter
2 ts spisskummen
1 klype chilipulver
Salt og pepper etter smak og behag 
Olje til steking

Server med salat og godt brød.

Slik gjør du:
Fres først løk og hvitløk i litt olje. Ha så i resten av ingrediensene og la det koke opp. La så gryta koke i en time med lokk, og i ca 30 minutter uten lokk. Gryta er klar når potetene er myke.


Server og nyt!


Inspirasjon er hentet fra matmisjonen.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...