Nå er det masse ribbe i butikken, men hvis du er som meg så syns du kanskje juleribba burde vente litt til. Da er det godt at det går an å gjøre en vri eller to å få ribbe uten at det føles som juks. For for min del syns jeg juleribbe kan skal være på juleaften.
Så her kommer en oppskrift på ribbe med asiatisk vri. Det får du ved å ha en god marinade, og wokgrønnsaker til! Enjoy.
Dette trenger du:
Til marinaden:
2 båter finhakket hvitløk
1/2 finhakket rød chili
1 ss finrevet ingefær
2 ss soyasaus
2ss tomatpuré
1 dl vann
1/4 terninng hønsebuljong
1/2 dl brunt sukker
1 ts olje
1 ss koriander
Grønnsaker:
1 løk i tynne skiver
1 bunt asparges, i biter
1 boks minimais, i biter
1 rød paprika i strimler
2 fedd hvitløk
200-250 g eggnudler
Kraft fra ribben
Koriander
Cashewnøtter
1 tynnribbe. Beregn ca 300-400 g per person, men kjøp gjerne en større, for den gjør seg godt som restemat!
Slik gjør du:
Bland først sammen alt til marinaden og kok det opp. Pensle på ribben og la det stå i minst noen timer, gjerne over natten.
Sett ovnen på 200 grader og ha 2-3 dl vann i en langpanne. Stek ribba i denne med svoren ned i ca 1 time. Ta så ribba ut, pensle den med marinade på nytt, og sett den på en rist med svoren opp. Sett risten over langpannen og stek i ca 1 time til. Pensle underveis med marinaden. For å få sprø svor kan du sette på grillelement i noen minutter på slutten. Men pass da på at du ikke brenner ribba!
Om ribba begynner å bli litt mørk (det kan den fort gjøre pga sukkeret i marinaden) kan du ha over litt aluminiumsfolie. Husk også på at det alltid skal være vann i langpannen.
Når ribba er ferdig tar du den ut og lar den hvile mens du lager grønnsakene.
Eggnudlene koker du etter anvisning på pakken. I en wokpanne steker du løk til den er gylden før du tilsetter resten av grønnsakene. Tilsett også litt kraft fra langpannen for litt ekstra smak.
Bland nudler og grønnsaker og ha over litt koriander og cashewnøtter
Skjær ribba i tynne skiver og server!
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar