torsdag 26. april 2012

Grove muslibarer med mørk sjokolade, mandler og aprikos


Tegn på at du er kommet i eksamensmodus: 1) Du tar masse ekstravakter på jobb. 2) Du tilbringer mer tid på matlaging enn lesing. 3) Du tilbringer mer tid på rydding/vasking av leilighet enn lesing. 4) Du sover lenge hver dag. Sånn er livet mitt nå. Dårlig samvittighet for at jeg ikke har lest noe i dag, men jeg har vært på jobb og laget en ny omgang med muslibarer. For når jeg først skal lese (og det har jeg store planer om å gjøre i morgen) er det viktig med rask og god energi.

Denne oppskriften er ikke så søt som den forrige (oppskrift her). Den er også litt grovere, og den metter litt mer. Den er også billigere å lage, og jeg tror litt sunnere (har byttet ut melkesjokolade med mørk kokesjokolade blant annet). Mye korn, litt sukker i form av honning og tørket frukt er perfekt hjerneføde. Akkurat det man trenger til et mellommåltid, en kjapp frokost eller en liten snacks på kvelden. For de er veldig gode altså!

Dette trenger du:
1 dl hakkede mandler
1 dl tørkete aprikoser, hakket
Litt bakepulver
Litt vaniljesukker
1 egg
1/2 dl honning
1 dl mandelmel (Det lager du enkelt selv ved å kverne litt mandler)
1,5 dl havregryn
100 g mørk kokesjokolade
1,5 dl muslimiks
4 ss matolje
Appelsinsaft fra en appelsin

Om du ikke har eller ønsker å bruke mandelmel kan du også bruke vanlig mel. Slik gjør du:
Bland bakepulver, vaniljesukker, egg, appelsinsaft, honning og olje sammen. Visp. Tilsett så mandelmel, muslimiks og havregryn. Bland godt. Tilsett deretter de hakkede mandlene, aprikosene og sjokoladen og bland dette inn.Hell massen over i en form som er kledd med bakepapir. Trykk den sammen (ca 1,5 cm høy) og sett den inn i oven på 170 grader i ca 30 min. Når barene er ferdig i ovnen settes de i kjøleskapet i en til to timer for å stivne skikkelig.
Så er det bare å skjære opp og nyte. De holder seg best i kjøleskapet, men kan også fryses. Hvis du skal frakte de med deg er det lurt å pakke de inn i litt matpapir.2 kommentarer:

 1. Hei!
  Du vet vel ikke om jeg kan endre på denne slikat den blir glutenfri? :)
  Elsker bloggen din!
  Er gjenganger på å teste oppskriftene, og så langt er det vært en suksess.

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei! Så hyggelig å høre :)

   Jeg skal ikke påstå jeg er en ekspert på glutenfritt, men i denne oppskriften er det vel kun havregryn og muslimiks som inneholder gluten. Så vidt jeg vet finnes det glutenfritt havregryn, så det kan kanskje være en mulighet? Det finnes kanskje glutenfri musli også? Eller går det an å bruke mer nøtter og havregryn i stedet for musli. Jeg pleier å lage min egen musli som du finner oppskrift her: http://momsemat.blogspot.no/2012/01/hjemmelaget-mysli.html. Dropper du hvetekim og bruker glutenfritt havregryn er det en fin erstatning for vanlig muslimiks.

   Håper det var til hjelp og gi meg gjerne tilbakemelding om det fungerer!

   Lykke til :) Gunn-Helen

   Slett

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...