søndag 1. april 2012

Pai med eggekrem og bær


I dag kom min kjære familie på besøk, og da måtte jeg selvfølgelig bake litt. Kim er ekspert på paibunn, så han fikk æren av å lage den. Oppi bunnen hadde vi hjemmelaget eggekrem med vaniljesmak som vi toppet med litt bringebær og blåbær. Vi brukte frosne bær som vi tinte opp, siden de er utrolig mye billigere enn de ferske, men de smakte helt fantastisk! Bare husk å spre de utover litt tørkepapir mens de tiner.

Denne desserten tar litt tid å lage, men jeg kan love deg at det er verdt det. Og om du vil toppe det hele kan du servere paien med litt vaniljeis. Himmelsk!

Dette trenger du: 
Paibunn:
200 g hvetemel
150 g smør
2 ss vann

Eggekrem:
4 dl vann
2 toppete ts vaniljesukker
4 eggeplommer
0,5 dl sukker
1 ss maizena

500 g bær


Slik gjør du: 
Det første du må gjøre er å lage paibunnen. Arbeid smøret inn i melet. Tilsett så vannet og arbeid til en god deig. Sett den litt i kjøleskapet slik at deigen får satt seg, men den må ikke stå så lenge at den blir hard. Når deigen har stått litt i kjøleskapet trykker du den ut i en paiform. Prikk den med en gaffel slik at den ikke hever. Stek så på 200 grader i 10-15 minutter. Deigen skal være lys gylden. Bunnen skal nå avkjøles.Så er det på tide å begynne med kremen. Hell alle ingrediensene i en kjele på medium varme. Her er det viktig å røre godt slik at den ikke skiller seg. Om den tykner raskere enn du klarer røre er det bare å ta den av platen litt. Fortsett til kremen er passe tykk. Ha kjelen så i et vannbad med kaldt vann. Når kremen er avkjølt har du den over den kalde paibunnen. Pynt med bær.


1 kommentar:

  1. Hei!
    Denne så god ut :) Se på bloggen min, der ser du den jeg lager..steker den med vaniljekremen og bæra..veldig godt :)

    SvarSlett

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...