søndag 8. april 2012

Whiskeymarinade


Her om dagen prøvde jeg ut whiskeymarinade. Det ble helt fantastisk! Så denne kan jeg virkelig anbefale. Veldig enkelt også, og det løfter et hvert kjøttstykke. Hvis du lar marinaden ligge noen timer sammen med kjøttet blir det utrolig saftig, jo lengre jo bedre, men minimum et par timer før det skal stekes.

Vi brukte denne gangen oksekjøtt, men denne marinaden fungerer også utrolig bra til svin. Med marinaden får kjøttet en smak som er litt røkt og litt søt. Husk å la kjøttet ligge litt ute i romtemperatur før det stekes/grilles. Da blir det best.

Denne oppskriften holder til to biffstykker, så det er bare å doble oppskriften.

Dette trenger du:
0,25 dl whiskey (Jeg brukte Jameson)
0,25 dl honning
1 ts kajennepepper
Litt pepper

Slik gjør du:
Visp alle ingrediensene sammen og hell over i en brødpose sammen med biffene. La det ligge i minst to timer. Så er det bare å steke kjøttet og nyte med ønsket tilbehør! 
Vi serverte kjøttet med potetbåter, snackspaprika, maiskolber og dipp. Dippene var to majonesbaserte dipper. En hvor majones blandes med sweet chili og en hvor majones blandes med litt sitronsaft, pepper og hvitløkspulver. Et annet forslag til hvordan du lager potetbåter og dipp finner du her.Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...